Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

6-1-2018 Komt jouw voeding ook uit Verweggistan? Fijn, bedankt dat je het klimaat nog wat opwarmt.

Guter Vorsatz: Sich gesünder ernähren? Avocado, Quinoa & Co. sind sogenanntes "Superfood". Nur ökologisch gesehen leider gar nicht so super.
Hoher Wasserverbrauch beim Anbau oder lange Transportwege setzen der Umwelt zu. Dabei gibt’s dahoam genug Alternativen… https://t.co/QClg4gbwI3

Het filmpje toont haarfijn aan dat de verreweg de meeste biologische klanten zich geen bal aantrekken van dat bv koffie, bananen, chocola allemaal per smerige olieboot aangevoerd worden. De voet die de rommel wegschopt heeft het goed:

Nederland moet nog veel leren. Bekijk het filmpje!

Het beste haal je je voeding dan ook gewoon op de fiets. En laat je ook niet gek maken door de overheid.

Bellen, e-bikes noch racefietsen zijn gevaarlijk(er). VeiligheidNL ontzenuwt verkeersveiligheidsfabels CROW Fietsberaad https://t.co/Zfu6sClAr7 https://t.co/kdMxry5YJW

Wethouders Randstad: nu meer geld voor lightrail, 'anders loopt het vast' - http://nos.nl/l/2210555

ER WAS OOIT LIGHTRAIL, maar dat is gesloopt want men moest elektrisch rijden.

Dat kun je gewoon met een tramlijn. Hier wordt de opgeheven NZH-tram gebruikt om te hooien. Op een akkoordje gegooid met de stationschef. Die was toen al slim.

Aktie onderneem je zelf.

De situatie 70 jaar later is huilen met de pet op. Men blijft in rubber denken. Een gevolg van de Telegraafmentaliteit die het OV te ingewikkeld vindt? Op school zitten slapen wreekt zich nu. Net als dromen over Max Verstappen. Sinds wannneer kun je met een racemonster hooien? Of je tuinprodukten afvoeren?

Elsevier Weblog: "Blij dat mijn auto niet geheel elektrisch is"

10-12-2014 Wageningen, de klucht houdt niet op. 8 nieuwe laadpalen, er zijn er nu 16. Voor vrachtwaggels?
Er zijn niet eens 16 elektrische vrachtwaggels in Wageningen.

Er zijn in heel Nederland op dit moment slechts 47 elektrische eenlingen. die de pest hebben aan samenwerken. Er komen rook en knallen uit deze laadpalen als je er een vrachtwaggel aan hangt.

O, tis niet voor vrachtwaggels? Voor wie dan wel? Hints, iets met fiscaal voordeel. Iets met de duivel die op de grote hoop schijt.

Ik reed vanuit Rotterdam met opgeladen batterijen naar Amsterdam. Bezig met een interessant experiment. Vorige week had ik u gemeld dat je maar zestig kilometer kunt rijden met een opgeladen accu van de Opel Ampera......

......Parkeerplek
Ik zette koers naar mijn vaste parkeerplek, waar een groot bord hangt dat deze plek bedoeld is voor elektrische auto’s. Vervolgens gebeurde wat ik natuurlijk al vanaf het allereerste begin zag aankomen: mijn plek was bezet. Ik ging naar de vriendelijke dames van de receptie en meldde het kenteken van de Volvo die op mijn plek stond.


MailMijn plek dus, zo denkt de nog steeds-olieslaaf. Over ruimtegebruik gesproken. Niet alleen op de weg neemt dit gespuis ruimte in (minimaal 6 meter voor gemiddeld 2 personen).

Maar dus ook parkeerruimte thuis, nog eens ZES meter. En rij je elektrisch, nog eens twee maal ZES meter, want je hebt een parkeerplek voor je woning EN bij je werk. ACHTTIEN METER. Dat is al een flinke tram of een klein rijtuig in de  trein. Voor NIET MEER DAN TWEE personen.

Het ergerde me – ik vind het leuk om elektrisch te rijden – en dus heb ik een briefje op de ruit van de meneer of mevrouw in kwestie bevestigd: u wordt bedankt, u mag hier niet parkeren en ik heb mijn auto niet kunnen opladen.

Laadpaal leidt steeds vaker tot ruzie in de straat - http://nos.nl/l/2210704

Zie ook:  Kirpestein.

Klik op het plaatje <<
voor een vergroting.

Lightrail op 2000 m.

En sinds het najaar van 2012 halen wij onze boekweit niet meer uit China maar uit Europa, en dan vooral uit Duitsland, van de Benedictijner abdij Maria Frieden in Beieren. De nonnen die hier boekweit verbouwen, doen dit om de bijenteelt te versterken die door de niet-biologische landbouw bedreigd wordt. 

Boekweit bloeit al enkele weken na het zaaien (half mei) en dat gaat in feite door tot de oogst aan het einde van de zomer. Een stuifmeelparadijs voor bijen dus!

Boekweit werd vroeger veel verbouwd omdat het gemakkelijk op arme grond te verbouwen was. Het was een uitkomst voor arme boeren, omdat je geen vee (mest) nodig had, om boekweit te verbouwen. Het gewas is wel heel gevoelig voor weersinvloeden: als er nachtvorst is, gaat de oogst verloren en bij te veel regen slaan de planten plat. Doordat er ook maar weinig opbrengst per hectare is, verdween de boekweitteelt na de Tweede Wereldoorlog in grote delen van West-Europa en werd het vooral in China en Centraal-Azië verbouwd. Lees meer:


Waarom de tram altijd voorrang heeft en niemand hoeft te wachten.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMail