Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Wat men ook niet wil is dit, men vergelijkt het weer meestal met het klimaat. "Het is toch koud in april?"

Een groot misverstand: Had voorkomen kunnen worden door....

2-5-2017, Combineren, het woord waar deze site op gebaseerd is. Maar niet gehinderd door enige kennis:

Ministerie waarschuwt: wegen worden alleen maar drukker, stop niet met investeren in infrastructuur.

De vraag is met welke infra kun je combineren? Met het wegvervoer in geen geval. Zie wat op het spoor mogelijk is met ETCS!

Wellicht is het versturen van ransomeware naar fabrikanten en wegbeheerders mogelijk, een nieuwe combinatie:

Afgelopen weekend was het weer veelvuldig in het nieuws en onze studenten komen het steeds vaker tegen: ransomware.

Combineren is met dit trio "rot en vervelend" onmogelijk omdat egoisme het beleid bepaalt. Met een mooie elektrische, zelfrijdende auto is nog geen grammetje vracht vervoerd. En zo lang men uit blijft gaan van egoisme, blijft het deel van de bevolking dat geen Tesla kan betalen, tobben met het al even egoistische openbaar vervoer, dat ook al geen grammettje vracht aan kan.

In de eerste plaats door transport drastisch te verminderen. Dat betekent, groente en fruit van het seizoen uit de regio te eten. Recepten?

Wat er dan nog nodig is, aanvoeren met verkeersmiddelen die overweg kunnen met duurzaam opgewekte energie en de laagste rolweerstand hebben, stalen wielen op stalen rail.

Tram en trein dus. Dit vervoer is probleemloos te automatiseren en te combineren. Want:

Vergelijk het maar met een kop die je met een klein straaltje thee vult of een grote. Vul je met een grote straal (brede weg), op een moment is het kopje sneller vol.
 
En dan beginnen de problemen. Lees meer:

Natransport op spierkracht, eventueel elektrisch ondersteund. Voor je gezondheid ook niet slecht.

Meer gecombineerd kan ook met lokaal fruit dat in koelhuizen opgeslagen wordt. Zij worden daar gekoeld met een warmtepomp die zijn warmte kwijt kan aan verwarming van woningen, bedrijven en kassen. Zie ook:

Situeer deze koelhuizen vooral naast het spoor.

Investeer daar in! Dat levert dikke winst op.

Chauffeurs hebben vast werk en slapen 's nachts gewoon thuis.


24-4-2016. Opnieuw negeert een supermarkt, Lidl in dit geval, goederenvervoer per spoor. Pal naast het spoor is er een prima mogelijkheid de trein hiervoor te benutten.

Uit die Stentor: DE STEEG - Zet een streep door de plannen die moeten leiden tot (veel) meer goederentreinen door onder meer de gemeente Rheden. Dat dringende verzoek doet het Rhedens college van burgemeester en wethouders in een brief aan de onderhandelaars in Den Haag. Lees meer:

Men heeft liever vrachtwaggels:

VELP - Het instellen van eenrichtingsverkeer op een deel van de Noorder Parallelweg in Velp zou de verkeersveiligheid ten goede moeten komen. Voorlopig is echter het tegenovergestelde het geval. Bezoekers van de Lidl negeren de borden en rijden tegen het verkeer in.

Janneke en Twan Willems, bewoners van de nabijgelegen Middellaan, willen dat de gemeente Rheden de deze week geplaatste verkeersborden weghaalt.


Was daar niet het duo rot en vervelend?
Ministerie waarschuwt: wegen worden alleen maar drukker, stop niet met investeren in.... Snelweg?

Snelweg is ook weg met nog meer combineren, combinatieteelt. Bestrijdingsmiddelen overbodig.

Uit vtvdongenseweg: Denk vooraf goed na welke groentes en gewassen u wilt gaan telen. Want u kunt ze niet zomaar allemaal naast elkaar zetten. Sommige planten verdragen elkaar goed of ‘helpen’ elkaar zelfs, andere planten stoten elkaar juist af. Lees meer:

Uit de12ambachten: Hoe noem je het? ‘Mischkultur’, zo heet het bij de Duitsers. ‘Companion planting’ zeggen de Engelsen. In ons land hadden ze er geen naam voor, maar je had wel de ‘Beverwijkse teelt’. Bij deze werden aardappelen gecombineerd met rijsdoperwten, staakbonen en/of tuinbonen. Lees meer:

Uit Permagarden: Door de juiste planten combinatie, helpen planten elkaar. Ze stimuleren elkaar in de groei en smaak. De geuren en kleuren van bepaalde planten combinaties hebben een gunstige werking op ongedierte. Lees meer:

Wie het nog slimmer aanpakt combineert z'n tuin met een muurkas. Even googlen met zoekterm "Muurkas". Bedenk dat de zon in de zomer ondraaglijk warm kan worden.

Combineer kassen met deze vorm van combinatieteelt. Wat wordt de wereld toch mooi.

En waarom er steeds weer een kabinet mislukt is de onwil te combineren. Zoals men elders wel kan:

Box2rail: DB launcht neues Portal für Containertransporte

„box2rail“ heißt die neue Online-Buchungsplattform für Containertransporte per Bahn, die gezielt auf die Bedürfnisse von kleinen und mittelständischen Unternehmen zugeschnitten ist. Mit nur wenigen Klicks werden Containerbuchungen „port to door“ auf der Schiene – sicher, schnell und umweltfreundlich.... Lees meer:

En alle soorten containers zijn gemengd te vervoeren. Er is slechts een stevige heftruck nodig om af te laden.

En opnieuw kan een kind de was doen.

Zie Treinendomino:

12-5-2014. In navolging van de in oktober 2013 getoonde minimodules van Railclub Utrecht op Eurospoor werd kort daarna begonnen met een vergelijkbaar project voor H0, dat beter past bij de nog niet geheel ontwikkelde motoriek van 6-jarige kinderen. De H0-modules waren geboren. Meer hierover is hier te zien.

De eerste kinderen zijn ook zelf (met hulp van hun vader) aan een module begonnen. En hier het eerste resultaat van twee meisjes. En op 4 mei werden alle modules naar buiten gesjouwd en bouwden 4 kinderen en 2 vaders een spoorbaan van ruim 12 meter op.

Zie ook:

Warmte beter benut.
Poundfoolish & pennywise.


Zelfs al zou er niets nieuws geschapen worden, dan is er nog altijd een nieuwe combinatie.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMail