Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Bijgewerkt 15-3-2021. Pal na het klimaatalarm. Jaren na het eerste initiatief voor de Rijnlijn buitelen steeds meer omhoog gevallen hotemetoten om het ruimtegebruik van de eigen oliejunk. Tijd om het gebral van de politiek eens stuk voor stuk aan te pakken. Hierbij geholpen door de successen uit het buitenland. Vandaag 2-12-2018 de Wageningse Grintweg. Gemeente Wageningen wil daar een fietsstraat van maken. De fietsstraat is op zich niet nieuw. Hier zo'n initiatief uit Doorwerth, dichtbij de geprojecteerde Rijnlijn. Op dit moment nog in gebruik door de massavernietigingswapens.

Over ruimtegebruik gesproken, een parkeerplaats neemt meer ruimte in dan een gemiddelde kinderkamer. Dat wordt nog eens groter als de meelopers ook nog een sleurhut (caravan) op straat willen parkeren.

Platzverbrauch mal anschaulich...

Dan de taak van de overheid, die een fietsstraat willen inrichten.

Inmiddels zit Gemeente Wageningen met een nieuw probleem, de Grintweg, daar imiteert men Max Verstappen. Dat is men zat. Op verschillende plaatsen worden vrachtwaggels al geweerd. Dode hoek, achteruit rijden? Voor de tram geen probleem.

Het idee fietsstraat is niet nieuw. Toch krijgen ondernemers rode koppen.

Fietsstraat Grintweg Wageningen strop voor ondernemers. Maar prachtig voor fietsers. En let wel, TE GAST!

Van het Java-eiland tot aan het Haarlemmerplein komt meer ruimte voor fietsers en is de auto te gast

WAGENINGEN - De ondernemers langs de Grintweg in Wageningen vrezen fors omzetverlies als Wageningen het voornemen doorzet om van de weg een fietsstraat te maken. ,,Het gaat ten koste van onze bereikbaarheid en onze zichtbaarheid. Het kost miljoenen, maakt het niet veiliger voor fietsers en zorgt er voor dat er straks minder potentiële klanten langs komen. Een slecht plan en bepaald niet ondernemersvriendelijk waarvoor het college zegt te staan’’, zegt Elo Jansen, eigenaar van tuincentrum de Oude Tol. Lees meer:

Er zijn zelfs fietsers klanten van genoemde bedrijven al kunnen velen dat niet op brengen. Maar men zal wel moeten als men het klimaat wil redden. En het kan ook, achter de tram kun je goederenwagens hangen die de bedrijven kunnen bevoorraden. De vrachtwaggels zullen dan verdwijnen. Ook Veld en Beek die ook aan de Kardoen levert, kan z'n produkten ook per spoor kwijt.

De Oude Tol moet niet zo zeuren, de mogelijkheden die de Rijnlijn gaat bieden overstijgen het getob van vrachtwaggels die er nu is.

Een voorbeeld leveren de bewoners zelf in deze buurt. Een hotemotoot die last heeft van de herfst, de blaadjes worden opgehaald en afgevoerd. Van composteren heeft men blijkbaar nog nooit gehoord. Niet zomaar een pandje. Personeel van het bedrijf dat dit werk uitvoert: "Het houdt ons van de straat". Fout, het trekt ze juist NAAR de straat, de fietsstraat, Na verwerking tot compost komt men nog een keer langs.

Een compostvat doet in dit geval wonderen, kan zelfs GFT verwerken.

Een zelfde stommiteit haalt de gemeente Renkum uit met de bladkorven in een wijk vol hotemetoten. Het blad waarvan prima compost gemaakt kan worden wordt per vrachtwaggel afgevoerd en de compost kun je later weer af halen. Niet gehinderd door enige kennis.

Wethouder @jmaouche hielp vanmiddag mee in Oosterbeek. De bladactie loopt nog in Doorwerth, Oosterbeek en Wolfheze.

Deze bladakties vind je vooral in wijken waar men bulkt van het geld. Ook wel bekend als water naar de zee dragen. Over CO2 en klimaat hoor je niemand. Tot nu toe, de hotemetoten gaan pas klagen als er als gevolg van weersextremen doden gaan vallen.

Dat staat nog te bezien. Klik op het plaatje voor een vergroting.

Voorkeursroute

Samen met de klankbordgroep is de voorkeur uitgesproken voor de route over de Grintweg, Hoevestein, Churchillweg en de Stadsbrink.

Op de kaart is deze route te zien en is er meer informatie per deelroute te bekijken.

Bekijken van meer informatie:

Klik op de lijn van de deelroute waar je meer informatie over wilt weten. Er verschijnt dan meer informatie over de huidige situatie en de situatie met de snelle fietsroute. Lees meer:

De Nijenoord allee, ook een stukje drama.

28-2-2015 Het is weer verkiezingstijd en dan komen de politici weer in het wild voor. Zo ook op de markt in Wageningen, een interessant diskussieterrein. Maar sommigen hebben hier helemaal geen trek in, zeker als je met hout snijdende argumenten komt. Ze vertonen vluchtgedrag. Ook dat komt in het wild voor. Zo ook Lara de Brito, voorstandster van elektrische, zelfrijdende auto's.

Personenauto's, voor hen die fluitend € 30.000.- of meer op tafel leggen. Vrachtwaggels, die zoals hier de firma Albert Hein moeten bevoorraden, dat ontgaat de politiek. De VVD heeft overigens exact de zelfde ideëen. Je kunt dus zeggen dat een betere naam voor Groenlinks, GroenSlinks zou zijn. De PvdA is geen haar beter. Diederik Samsom had hier ook geen antwoord op in 2011. Elektrische auto's. En deze? Al dit verkeer kruist de fietsstraat diverse keren.

Dan is het te laat. Als het kalf verdronken is, dempt men de put. Hoe dat anders kan volgt hieronder. En heb je echt geen fantasie?

Dan hier wat inspiratie. In de buurt van de Oude Tol en verdere omgeving zitten minstens 4 biologische tuinders. Het bladafval kan daarheen vervoerd worden. Ipv die CO2-bommen kan de tram gebruikt worden. Het systeem werkt twee kanten op.

Een container kan ook bij de klant geplaatst worden. Introduceer dit werk eens bij kinderen, zij gaan veel plezier beleven met dit mooie materiaal en laat ze na afloop lekker met elkaar in bad gaan. Nog meer pret. De Rhätische Bahn kent ook wagens die dit kunnen afvoeren.

Gewoon in de personentrein die ook nog klanten aflevert bij de Oude Tol. Het was toch een fietsstraat waar gemeente Wageningen zich voor in zet?

Om de produkten, voor zover die uit andere delen van het land komen te distribueren, zal men toch degelijker (klimaatvriendelijker) oplossingen moeten bedenken. Station Ede-Wageningen ligt om de hoek. Hier ligt al jarenlang een terrein braak dat hiervoor gebruikt kan worden.

En daarom zijn we NIET in 10 jaar van de fossiele brandstoffen af. Olie is handel, vluchtelingen of niet. Men neukt gewoon een gezin met 4 kinderen bij elkaar en eist dan transportmiddelen. Liefst een egoistische pooierbak. De vrachtwaggels? En waarom zet Melanie in op vrachtwaggels? Omdat Prorail al tientallen jaren de losplaatsen sloopt. Norail. Hier (Ede/Wageningen) is plaats zat. Stoptrein naar Arnhem meestal voor minder dan de helft gevuld. Laat hier een GmP rijden. Station Ede-Wageningen, het middenspoor (hier gebruikt voor de paniekaankopen van NS). Zie ook de rest van het braak liggende terrein.

Hier is plaats voor de Rijnlijn. Al eerder aangekaart, maar zolang de arrogante politiek in energieleverend asfalt denkt, komt men NIET van de fossiele brandstof af.

Omladen, strikt noodzakelijk. En de infrastruktuur, wordt in de fabriek samengesteld en inventief per spoor aangeleverd. Heel wat anders dan in de winter een stuk asfalt vervangen dat door een ongeval beschadigd is.

Wegwerkers, die vaak in het weekend en 's nachts moeten werken lijden een hard bestaan. Dat kent het spoor natuurlijk ook, maar daar is nog enige planning mogelijk.

Een wegwerker kan verantwoordelijk zijn voor verschillende werkzaamheden, afhankelijk van zijn functie. De term wegwerker is een algemene term die aangeeft dat iemand op en langs wegen werkzaam is. Een wegwerker kan bijvoorbeeld een wegenbouwer zijn, maar kan ook verantwoordelijk zijn voor het aanbrengen van de wegmarkeringen.

Om e.e.a. te relativeren, er zijn drie bedrijven die bezwaar maken tegen de fietsstraat. De meerderheid van bewoners is voorstander. Zij kennen de mogelijkheden nog niet.

Om dit te illustreren een filmpje van het transport van railstaven in het Zwitserse Prättigau. Opvallend veel bedrijven langs deze spoorlijn van de Rhätische Bahn.

Dit is al eerder behandeld, maar als men zijn kop in het zand steekt, zal men morgen met z'n tanden knarsen.

24-4-2016. Opnieuw negeert een supermarkt, Lidl in dit geval, goederenvervoer per spoor.

Pal naast het spoor is er een prima mogelijkheid de trein hiervoor te benutten. En nog een voorbeeld van nuttig gebruik van een smalspoorlijn.

De buren, wonend in Den Haag, huren een seniorenwoning als vakantiehuisje, maar hebben daarvoor 3 dikke pooierbakken nodig. Verder denken dan de paardentram kunnen ze ook niet. Hier staat bijna 2 ton staal te verroesten. Tram die hier ook reed is al na de oorlog gesloopt.

In de negentiger jaren verhuurde de Rhätische Bahn deze wagen als "vakantiehuisje". De wagen werd dan op het station van uw keuze geplaatst. De wagen was ingericht met luxe fauteuils en bedden. De wagen werd ook gebruikt in speciale treinen. Als men dit toch eens wist in recreatieprovincie Gelderland.

Maar gebrekkige kennis en geldzucht veranderde tram in een buslijn die nog lang geen vracht kan meenemen. En al helemaal niet elektrisch. Beken zet om de hoek, maar de gemeente moet toch geld vangen.

Uit die Stentor: DE STEEG - Zet een streep door de plannen die moeten leiden tot (veel) meer goederentreinen door onder meer de gemeente Rheden. Dat dringende verzoek doet het Rhedens college van burgemeester en wethouders in een brief aan de onderhandelaars in Den Haag. Lees meer:

VELP - Het instellen van eenrichtingsverkeer op een deel van de Noorder Parallelweg in Velp zou de verkeersveiligheid ten goede moeten komen. Voorlopig is echter het tegenovergestelde het geval. Bezoekers van de Lidl negeren de borden en rijden tegen het verkeer in.

De buren vinden een simpel autootje te min en ook 20 meter verder parkeren is te veel. Hier al het derde sta in de weg.

Het kan ook anders:

En als je de veel meer fietsstraten inricht zit ook de voetganger minder in de knel. Zowel 's zomers als 's winters loopt men in deze regio midden op straat. Men snapt ook niet waarom een trein twee bestuurderscabines heeft. "Dat heeft een auto toch ook niet?" De auto is een ruimtevreter. Zie hoe het railverkeer nuttig gebruik maakt van ruimte. Sneeuw? Hoezo sneeuw? Slechts een klein oppwervlak drukt de sneeuw weg.

Zo, daar gaan we (eindelijk). "Gemeente breidt autoluwe zone binnenstad definitief uit"


Wat is de overeenkomst tussen automobilist en kattenvoer. Aktief en vrij in een blikje.


Antwoorden langer dan 280 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMail