Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Jarenlang heeft de Wageningse politiek bij het transport z'n oren naar de automaffia laten hangen. Een bouwval pal naast het busstation. En nu krijgt men de pen op de neus.

Zie hoe de Zwitsers dat doen. Bouwval? Onbekend!

Meer dan 12 jaar bestaat deze situatie, Tal van bedrijven zouden zo met duurzaam transport aan het werk kunnen als de Gelderse politiek z'n domme egoisme liet varen.

Personenauto's, voor hen die fluitend  30.000.- of meer voor een elektrische auto op tafel leggen. Vrachtwaggels, die zoals hier aan de overkant de firma Albert Hein moeten bevoorraden, dat ontgaat de politiek.

De VVD heeft overigens exact de zelfde ideëen. Je kunt dus zeggen dat een betere naam voor Groenlinks, GroenSlinks zou zijn. De PvdA is geen haar beter. Een prachtig opstelterrein voor groene ondernemers gedwarsboomd. En dan bij hoog en laag volhouden dat er geen ruimte is. Domme politiek.

28-2-2015 Het is weer verkiezingstijd en dan komen de politici weer in het wild voor. Zo ook op de markt in Wageningen, een interessant diskussieterrein. Maar sommigen hebben hier helemaal geen trek in, zeker als je met hout snijdende argumenten komt. Ze vertonen vluchtgedrag. Ook dat komt in het wild voor. Zo ook Lara de Brito, voorstandster van elektrische, zelfrijdende auto's. Telefoon opladen met energieleverend asfalt. Sjonge 12 watt tegenover 250 KW van een vervuilende vrachtwagen die een supermarkt bevoorraadt. Lees meer:

Verkoop locatie Kirpestein rond

5-9-2017 Netwerken, een veel gehoorde term onder ondernemers en politiek. Maar juist daar wringt de schoen. Ook in in Nederland, ook in Gelderland. Eén van de bekende netwerken is de biobranche. Wageningse weelde, nu streekzegels.

Iedere ondenemer heeft nobele doelen, maar bij met elkaar samenwerken valt men steeds terug op oude vervuilende methoden. Hierboven al aangegeven. Rond Wageningen, Bennekom, Doorwerth, Oosterbeek, allen dezelfde groene ideëen. Maar bij het transport van produkten valt men terug op vervuiling. Hier Odin, de opvolger van Pee Pastinakel, Buys & Co, Lazuur, met een wervend bord voor hun kop.

Het zou beter zijn als Odin dat bord voor z'n kop weghaalt. Hieronder zie je hoe de Zwitsers dat doen. Klik op het plaatje voor een vergroting.

Er staat al meer dan 15 jaar een afbraakpand waar Odin, Molen de Vlijt en iets verderop de Kardoen samen van kunnen profiteren en tegelijk het klimaat kunnen helpen.

Voor streekzegels betaal je helemaal niks. Bij besteding van € 5.- ontvang je een streekzegel. Er passen 50 zegels op een kaart en als de kaart vol is krijg je € 2.50 korting. En niet alleen de klant. Iedereen.

Het voordeel is voor elke klant. Niet alleen voor hen die eenmalig € 100.- en later maandelijks € 16.- kunnen dokken voor 15% "voordeel".

Alle bedrijven liggen aan een route waar ooit spoor lag, dat prima met de stroom van de op de daken liggende zonnepanelen overweg kan. Het smoesje van "Ach ik gebruik die stroom toch niet allemaal zelf" gaat hier niet op.

Terugleveren aan het netwerk? Nooit van gehoord.

Ook de windcentrale kan slechts in wegverkeer of telefoons denken. Hoeveel lokomotieven een windturbine kan voeden? Geen idee. Daarbij komt dat de bodem onder een asfaltweg geen water doorlaat. De bodem verdroogt. Een spoorweg kent dat probleem helemaal niet. Odin is medeplichtig. Zoals ook de windcentrale en nu ook Greenchoice. Lees meer:

De beperking van beiden komt door hun hormoontjes. En dit laat je toch niet door de vrachtwaggels verknallen?

Ook gletsjers aan de oostkant van Antarctica verliezen nu meer ijs dan er aangroeit. Dat hebben onderzoekers van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA met onder meer satellietbeelden vastgesteld.

Dat de veel grotere gletsjers aan de westkant van de Zuidpool smelten was al langer bekend. Die aan de oostkant leken grotendeels buiten schot te blijven. Een uitzondering was de Totten-gletsjer, de grootste gletsjer in dat gebied.

Maar voor het eerst is nu vastgesteld dat ook gletsjers in de buurt van de Totten kleiner worden. Dat blijkt uit nieuwe meetgegevens. Lees meer:

Windmolen De Witte Juffer heeft voor 1.400 huishoudens al 14.903.622 kWh opgewekt: daarmee kun je 1.783 keer de aarde rond in een Tesla model S
De reaktie van de windcentrale: "Wat bedoel je precies?" en "Ik snap het niet". Nog nooit van verkeerschaos gehoord? Nou, dan staan we quite.

Het programma #vroegevogels kan het niet laten. Harde plasser van de #elektrische #auto https://t.co/kJRNxPZLYZ ook @greenpeace  https://t.co/xCbu5tXdYm

Dat zou zomaar kunnen betekenen dat meer tweesysteemlokomotieven (met waterstofreactor en stroomafnemer) op waterstof kunnen gaan rijden.

Op het vlak van elektriciteit zijn de cijfers nog indrukwekkender: Europa kan over veertig jaar volgens het scenario 97 procent van zijn elektriciteitsbehoefte uit hernieuwbare energie halen. Daarvoor is wel een “slimmer” elektriciteitsnet nodig in combinatie met slimmere apparaten, zoals elektrische auto’s die opladen op momenten dat er een groot aanbod van elektriciteit is. ??Opvallend is ook dat het scenario uiteindelijk geld zal uitsparen.

Dit virus is dodelijk en ongeneselijk. Zie ook https://t.co/kJRNxPZLYZ waar Henny Radstaak ook een harde plasser van krijgt.

IJzerverbranding is het alternatief

IJzerpoeder heeft als brandstof de potentie een belangrijke plaats te gaan innemen in de toekomstige energievoorziening. Overtollige duurzame energie, bijvoorbeeld van zonnepanelen op zeer zonnige dagen, kan compact worden opgeslagen in ijzer door roest (ijzeroxide) om te zetten in ijzer. Dat ijzer kan later, wanneer energie nodig is, als brandstof dienen. Alle ijzeroxide die na verbranding achterblijft, wordt opgevangen en weer gebruikt om energie in op te slaan. Het is dus een volledig circulair proces zonder CO2-uitstoot. De extra kosten zijn te overzien: de belangrijkste kostenpost, de brandstof, zal bij toepassing op industriële schaal tot 2 keer zo duur zijn. Maar door de stijgende prijs om CO2 uit te mogen stoten zou de prijs op termijn zelfs lager uit kunnen komen.

Elektrisch rijden is in opkomst in Nederland, maar het is soms nog best ingewikkelde materie. Bij Greenchoice kiezen we het liefste voor het openbaar vervoer of de fiets. Toch is elke stap richting een duurzame wereld er eentje, daarom dragen we ook elektrisch rijden een warm hart toe. Vanuit die overtuiging werken we samen met de Vereniging Elektrische Rijders. Leden van de VER kunnen daarom met korting groene stroom afnemen van Greenchoice. Want elektrisch rijden doen we het liefst op groene stroom. Lees meer:

Klik op de plaatjes voor een vergroting.

Wer nicht über den Autoverkehr reden will, soll zum Plastik im Ozean schweigen.

Over Tesla gesproken. Lees hier meer:

Intussen zorgt de Tesla voor meer problemen: Mensen in Tesla, Audi, BMW en Volvo rijden vaakst te hard - https://t.co/QfXMwmTnpR

De pooierbakken.

Elektrische auto’s

Ze staan hoog op mijn verlanglijstje: elektrische auto’s. Deze verbruiken geen brandstof en zijn dus een grote winst voor het milieu. De demontage van de accu’s kan nog niet helemaal milieuvriendelijk, maar daar wordt hard aangewerkt en ik ben blij dat er stappen ondernomen worden om een alternatief te vinden op brandstof verbruikende auto’s. Mocht je je willen oriënteren, dan is de ANWB zo vriendelijk geweest om de bekende merken en modellen op een rijtje te zetten. En doe mee aan de chaos.

Intussen zit het spoorbedrijf in de financiele puree. Ohne eine attraktive und zuverlässige Bahn gibt es keine Verkehrswende.

Men zou het concept crowdfunding van de windcentrale kunnen toepassen. Crowdfunding (ook wel publieksfinanciering genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding verloopt echter zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers. Lees meer:

Dat doen de Zwitsers anders, hun netwerk levert de produkten tot in de uiteinden van de dalen. Ook aan de supermarkt.

Van ruimtegebruik hebben noch de Windcentrale, noch Greenchoice kaas gegeten, om over parkeren maar te zwijgen. Dit hier links waren ooit  tuinen. Carport gesloopt, men moet nu krabben. Zie de auto onder de carport die NIET gesloopt is. Ook het probleem met de stinkende vrachtwagens is nu eindelijk opgelost.

Dat gaat per trein, als dat moet zelfs midden door de stad. Pumpspeicherkraftwerk. Meteen is dan ook het probleem met het gebrek aan zand opgelost. Lees meer:

Er rijden op loopafstand 4 bussen, die als Breng, de lokale bussenclub even nadenkt, één elektrische tram worden en zie de capaciteit daarvan en ook elektrisch. Maar dan moet je naast het klootjesvolk gaan zitten en dat ziet de kak niet zitten.

De hier rechts getoonde reclame was op station Wolfheze te vinden. Hete hangijzers zijn voor de politiek de inkomsten uit wegenbelasting en subsidie.

En nog iets: Gemeente kapt bomen om veiligheidsredenen

De gemeente zorgt dat de ongeveer 85.000 bomen in haar beheer gezond en vitaal blijven. We onderhouden onze bomen goed en controleren ze regelmatig. Bomen die niet gezond zijn en een veiligheidsrisico vormen voor de directe omgeving, worden gekapt of gesnoeid. Die bomen kunt u op een kaart opzoeken. Lees meer:

De Rhätische Bahn. VOLG  en Coop en veel meer bedrijven zijn hun klanten. Zij hebben wel verstand van een netwerk. Vergeet daarbij niet dat de elektrische auto geen gram vracht kan vervoeren.

Ook wagens aan elkaar koppelen zoals je dat met een trein kan kun je met een elektrische auto vergeten. Het gaat om de hormoontjes die een overheersende rol spelen bij de automaffia. Dat is voor de domroep het belangrijkst. Aandrijfakkus heeft een trein niet nodig en vergeet ook niet de kinderarbeid die nodig is voor de lithium-akku's. Lees meer:

Natuurvoedingswinkel "De Kardoen" heeft het over een paardentram. Zelfs de paardentram kan meer dan het bestelwagentje van Odin.

Probeer dit eens met de CO2-blazer van Odin.

Wel eens een paardentram met 2 of meer paarden ervoor gezien? Dat kun je ook met een smalspoortrein.

Hier een stel wagens dat de supermarkten bedient. in Thusis. Gewoon achter een personentrein. De Hollanders die hun smalspoornetwerk gesloopt hebben verdienen een gevoelige tik op de vingers. Geen wonder dat de CO2 toeneemt ipv vermindert.

En waarom ook Odin varkens propageert? Leert men dan helemaal niks? Ook monocultuur moet je verklaren, geen bloembol meer in huis. Combinatieteelt? Nooit van gehoord. Velden vol met één en het zelfde gewas! Fairtrade, dat wel. En wat helpt het als je propageert dat biologische grond biologisch moet blijven als je tegelijkertijd de groenten uit Noord-Holland per CO2-bom haalt?

Zie hoe de Zwitsers het doen, Volg, Celerina, een dorp bevoorraad door de trein. Celerina is een Zwitsers dorp met nauwelijks 1300 inwoners. En dan zou Wageningen dat niet kunnen? Lees meer:

De opmerking "Biologische grond moet biologisch blijven" slaat als een tang op een varken. Zoals ook op de hierboven getoonde CO2-blazer staat.

Volg ist eine Schweizer Detailhandelsorganisation mit Sitz in Winterthur. Der Name des Unternehmens ist aus dem Akronym für den Verband Ostschweizerischer Landwirtschaftlicher Genossenschaften entstanden.

Die Volg-Gruppe erwirtschaftete 2018 einen Umsatz von 1,506 Milliarden Schweizer Franken. Volg betreibt 588 Verkaufsstellen in der Deutsch- und Westschweiz und beliefert 242 freie Detaillisten sowie 94 Tankstellenshops (2018).[1]

Die Verteilzentrale in Winterthur beliefert alle Verkaufsstellen mit Food/Nearfood und knapp die Hälfte aller Läden mit Frischprodukten, Früchten und Gemüse. Die Verteilzentren in Landquart GR und Oberbipp (BE) beliefern die Läden in Graubünden. Lees meer:

Over slecht beleid gesproken, na de oorlog was de tram rond Renkum zwaar beschadigd, nooit meer opgebouwd. In Oosterbeek werden enkele jaren geleden de tramrails uit de straat gesloopt.

Als je denkt dat bussenclub Breng en de gemeente hier ook maar iets van geleerd hebben volgt hier de ontgoocheling. Hetzelfde geldt voor Renkum. De Hogenkampse weg gaat op de schop. Nadat oude woningen gesloopt zijn en vervangen door nieuwbouw moet ook de bestrating aangepast worden. De bus moet dan kilometers omrijden. Een straatspoortje aanleggen zoals de HTM in Den Haag dat doet.

De uitstoot van fijnstof door het verkeer en vervoer is tussen 1990 en 2014 met 57 procent gedaald. Tegelijkertijd daalde de uitstoot van stikstofoxiden met ruim 45 procent. Maar de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) steeg in die periode, met 24 procent. Dat meldt het CBS. Het gaat hierbij om uitstoot door het wegverkeer, de binnenvaart en de zeevaart. Lees meer:

Daar gaan we iets aan doen. Dit werd al behandeld, maar de egoistische hotemetoten wisten er geen raad mee. Bron:

En afval krijg je ook niet meer bij de Gieterij. <<<<<<<_ Dit is er ook verkrijgbaar.

Het Gelders netwerk.

Ooit gaven de biologische bedrijven zegels uit bij besteding van meer dan € 5.- De Wageningse weelde. Opeens stopte men met deze aktie. Er voor in de plaats kwamen de streekzegels. Een gezamelijke aktie waaraan Odin niet meedeed.

En bracht een eigen zegel die nergens op paste. Klant irritant.

Zusammenarbeit Volg und Rhätische Bahn

Gütertransport bis in die hintersten Täler

Seit 25 Jahren transportiert Volg mit der Rhätischen Bahn Lebensmittel und Waren des täglichen Bedarfs. Neu sind acht Güterwagen, geschmückt mit attraktiven Volg-Dorfaufnahmen, vom Volg-Verteilzentrum Landquart zu vier Umlade-Stationen in Graubünden unterwegs. Mit dieser Zusammenarbeit stellt Volg in Bündner Randregionen das ganze Jahr die Grundversorgung sicher. Lees meer:

Hun verdeelcentrum ligt hier aan de spoorlijn, iets waar de Hollanders een puntje aan kunnen zuigen.

24-4-2016. Opnieuw negeert een supermarkt, Lidl in dit geval, goederenvervoer per spoor. Pal naast het spoor is er een prima mogelijkheid de trein hiervoor te benutten.

Uit die Stentor: DE STEEG - Zet een streep door de plannen die moeten leiden tot (veel) meer goederentreinen door onder meer de gemeente Rheden. Dat dringende verzoek doet het Rhedens college van burgemeester en wethouders in een brief aan de onderhandelaars in Den Haag. Lees meer:

Men heeft liever vrachtwaggels:

VELP - Het instellen van eenrichtingsverkeer op een deel van de Noorder Parallelweg in Velp zou de verkeersveiligheid ten goede moeten komen.

Janneke en Twan Willems, bewoners van de nabijgelegen Middellaan, willen dat de gemeente Rheden de deze week geplaatste verkeersborden weghaalt. Lees meer:

Ook in Velp heeft men nog nooit van een netwerk gehoord.

Nogmaals, de Zwitsers! Klik op het plaatje voor vergroting.

In dit geval Landquart, toegangspoort voor Graubünden. Distributiecentrum van supermarktketen VOLG die het probleem met het wegtransport onderkend en aangepakt heeft.

Dan een kaart van de Gelderse regio, waar dit idee één op één overgenomen kan worden. Omgeving Wageningen-Bennekom-Oosterbeek, waar biologische bedrijfjes gebruik van kunnen maken.

Er zijn nu zoveel PV-panelen dat het tijd wordt dat de truckerboeren met pensioen gaan.
 
Uw werk onze handen in het openlucht museum. Kinderen hielpen graag bij het overladen van kisten uit de tram in een (elektrische) bestelauto naar de verkoper. Ook afval kan door kinderen in eenmaal per week in het onderwijs opgenomen worden.
 
Ook kan een elektrische vorkheftruck ingezet worden zoals dat nu bij de Molen de Vlijt in Wageningen al gebeurt.
 
Sport? Jongens en meisjes die hier goederen van de tram overladen. Dat is sport.
 
Geef jij jouw jongen....? Dit is een vrouw, die dit werk ook kan.
 
Benaderd worden nog diverse onderwijsorganisaties die met personeel en kinderen een bijdrage kunnen leveren aan een schone gezonde samenleving.
 
Studenten van nu, treinmonteurs van de toekomst https://t.co/xQSO660Lr6 Goed werk, plan volgt. @NS_online

Verklaring der tekens. De cijfers bij de lokaties zijn de produktiebedrijven, de letters verkopers. Elektrische infrastruktuur nodig tussen produkten producenten en verkopers.

  1. De Hoge Born.
  2. De Nieuwe Ronde Akker
  3. De Nieuwe Ronde Honingblok
  4. De Ommuurde tuin
  5. Boerderij Veld en Beek

Bij de Nieuwe Ronde is zelfoogst mogelijk, transport bepaal je zelf. Voor kinderen is er (werk) speelgelegenheid.

Maar als je slim bent, haal je de produkten waar men wel streekzegels geeft.

Piepers van nu ook bij die wel geeft. Nu nog het transport met betere luchtkwaliteit.

Om het helemaal ideaal te maken zou landbouw nog wat meer verfijnd kunnen worden met combinatieteelt.

Uit vtvdongenseweg: Denk vooraf goed na welke groentes en gewassen u wilt gaan telen. Want u kunt ze niet zomaar allemaal naast elkaar zetten. Sommige planten verdragen elkaar goed of ‘helpen’ elkaar zelfs, andere planten stoten elkaar juist af. Lees meer:

Uit de12ambachten: Hoe noem je het? ‘Mischkultur’, zo heet het bij de Duitsers. ‘Companion planting’ zeggen de Engelsen. In ons land hadden ze er geen naam voor, maar je had wel de ‘Beverwijkse teelt’. Bij deze werden aardappelen gecombineerd met rijsdoperwten, staakbonen en/of tuinbonen. Lees meer:

Uit Permagarden: Door de juiste planten combinatie, helpen planten elkaar. Ze stimuleren elkaar in de groei en smaak. De geuren en kleuren van bepaalde planten combinaties hebben een gunstige werking op ongedierte. Lees meer:

Zie ook:

Verkiezingen, politiek vertoont vluchtgedrag.

Onderwijspersoneel dat klaagt over tijdelijke contracten? Gebrek aan fantasie. Creëer je eigen leermodules en integreer daarin een degelijk alternatief dat deze stinkers helpt naar de schroot te verdwijnen. Zodat deze produkten per trein aangevoerd worden.

12-5-2014. In navolging van de in oktober 2013 getoonde minimodules van Railclub Utrecht op Eurospoor werd kort daarna begonnen met een vergelijkbaar project voor H0, dat beter past bij de nog niet geheel ontwikkelde motoriek van 6-jarige kinderen. De H0-modules waren geboren. Meer hierover is hier te zien.

De eerste kinderen zijn ook zelf (met hulp van hun vader) aan een module begonnen. En hier het eerste resultaat van een 7-jarig meisje. En op 4 mei werden alle modules naar buiten gesjouwd en bouwden 4 kinderen en 2 vaders een spoorbaan van ruim 12 meter op.

En als klap op de vuurpijl: ‘Spoorgoederenvervoer produceert 6 keer minder CO2 dan vrachtwagen’ https://t.co/qFagLBN0s3

Hiermee kan de jeugd de gevaarlijke vrachtwaggels van de weg halen, simpel door het goede voorbeeld te geven. Ook dit transport kan nu echt fossielvrij geschieden.

Hier is men is op de goede weg. Na 15 seconden zie je een containerwagen van Coop gewoon achter de trein hangen.

En zet je nou ook eens in om het spul niet per vrachtwaggel aan te voeren. Voorbeeld.

Deze geschiedenis komt nu in een stroomversnelling. Veld en Beek kan z'n waren niet meer kwijt en brengt ze naar biologische en gangbare supermarkten.

Vooral de biologische markt heeft behoefte aan lokale produkten waarvan de natuur ook profijt van heeft.

Hier zo'n veld waar Veld en Beek z'n rogge voor koek vandaan haalt,

Rechts een wagen van de Zwitserse Rhätische Bahn in Zernez, supermarkt Volg 100 meter verderop. Maken zij een probleem? Hier worden enkele dorpen bediend, de supermarkt zelf haalt z'n spullen met een (elektrisch) bestelwagentje op. Hetzelfde geldt voor de Coop.

Op de plaats waar de gemeente na meer dan 10 jaar een bouwval in studentenflats wil omvormen komen, meteen ook weer parkeerplaatsen.

De Wageningse politiek weet niet beter. Men loopt aan de leiband van de oliemaffia.

'Stop met parkeerplaatsen op binnenstedelijke locaties'

Wegen Falschparker stellt die @BVG_Kampagne eine Buslinie teilweise ein... 

Wenn Falschparker die Feuerwehr behindern https://t.co/lpAY5AmpgC via @wdr

Ruimte is er zat, supermarkten, zowel gangbaar als biologisch. Zoals Lidl, Albert Hein, Hoogvliet, Action en meer. Deze kunnen bevoorraad worden met een interlokale smalspoorlijn. Klik op het plaatje voor een vergroting. Ruimte wordt het meest door het particuliere rijblik gevreten.

'Mama heeft een auto gekocht' en zo een dodelijke ontwikkeling in gang gezet. Kortzichtig egoistisch gedrag. Men kijkt niet verder dan z'n neus lang is. Wie een auto koopt gaat nooit meer met het openbaar vervoer, laat staan het OV op het (smal)spoor.

Tegenover Geertjesweg 55 parkeren.
Vervolgens bospad circa 250 meter volgen. De ingang vindt u aan de rechterkant, bij het Klompenpad.
Lees meer:

En is plaats zat op de lokatie rechts op het kaartje. Hier reed ooit die tram.

Zelfs de vrachtwaggel ontbreekt totaal. Uitspraak van een bewindspersoon. Treinfeiten. Wrijvingscoëfficienten.

De bewindspersonen ontgaat dit totaal, opgejut door de automaffia. Lara de Brito, Sharon Dijksma, Melanie Schultz zij allen zijn gevoelig voor mooi blik.

Dit soort roeit zichzelf uit. Hetzelfde gebeurt als je veel ratten in een kleine ruimte bij elkaar zet. Ze vreten elkaar op. Meer lezen:

En dat is uiteindelijk het beste, want communiceren is heel moeilijk voor deze diersoort, getuige deze tweet:

": Kunnen we het eens hebben over die belachelijke taskfoce en de echte alternatieven." van of ?

Het gaat echter veel verder, 2013, de onverzadigbare automaffia. Uit de Gelderlander: OOSTERBEEK - De Fietsersbond heeft bezwaar gemaakt bij de gemeente Renkum tegen het opheffen van het fietspad aan de noordkant van de Utrechtsweg, even ten westen van Oosterbeek. Lees meer:

Eerste gevaarlijke situatie. Het is druk en het geduld van de fietsers, die al een ondergeschikte rol spelen in het verkeer, is op een bepaald moment op. Zij gaan de verkeerslichten, als die al aanwezig zijn, negeren.

Daarna gaan de fietsers naar het zuidelijke fietspad, dat in de huidige situatie bij lange na niet voldoende is. Hier komen ze samen met de Doorwerthse fietsers op weg naar Renkum en dat gaat zeker conflichten opleveren.

En ook hier is weer ruimte voor de verwende oliejunk, maar gemeente Wageningen is eigenwijs en plempt er nog meer parkeerruimte. Hoezo klimaat?

Het volgende knelpunt voor de jeugdige fietsers is de kruising voorbij Doorwerth. Voor richting Renkum moet je namelijk nog een keer oversteken. Weer wachten, of negeren en oversteken.

Aangekomen in Wageningen staat Groenslinks Wageningen met de bek vol tanden als je hierover begint. Nauwelijks 5 km verderop zit de automaffia (net als in Wageningen zelf) hopeloos in de knel, maar Wageningen weet van toeten noch blazen.

Men denkt de problemen op te kunnen lossen met elektrische bussen en vrachtwaggels. Dat doen we anders. Kijk hier:

Containerisation

Obgleich rechtlich als Fahrräder eingestuft, handelt es sich bei modernen E-Cargo-Bikes faktisch um Elektroleichtfahrzeuge mit hohen Reichweiten. Den Großteil der Leistung erbringen Elektromotoren in Kombination mit leichten Akkupacks. Die entspannte Tretbewegung erhält die rechtlichen Vorteile sowie den Fahrer gesund und bei Laune. Lees meer:

Toegepast in Wageningen rechts een kaartje van de lokatie Kirpestein, jarenlang verwaarloosd en bij het huidige busstation, waarmee onmogelijk vracht vervoerd kan worden.

Met de Armadillo cargobike is dat geen enkel probleem. Bezoek ook Fietsdiensten.nl

Legenda:

Start, hier worden de wagens achter de (eventueel versterkte tram) afgekoppeld, De cargobikes benaderen de goederenwagens en de daarin aanwezige containers worden uitgeladen en naar de bedrijven gebracht.

  1. Molen de Vlijt
  2. Opslag Veld en Beek
  3. Odin

Met deze aanpassing kunnen ook de Ommuurdetuin, Molen de Vlijt en VeldenBeek ook meedoen.

Over netwerken gesproken, het succes van "witte steenkool" zoals de Alpenlanden gebruiken kan alleen met opslag van stroom die door zonnepanelen en windturbines geleverd wordt.

En inmiddels wordt het plan ten uitvoer gebracht. Niks meer kerncentrales. In Nederland kunnen we dat ook.

Deelnemers aan een projekt van Fremo bouwen zoiets in model, het Zwitserse Alp Grüm vraagt weing ruimte en zo kun je de automaffia leren dat het ook anders kan. Alp Grüm is alleen per trein bereikbaar. Lees meer:

Het Delta21-plan combineert opwekking en opslag van duurzame energie met watermanagement én de herintreding van een uniek ecosysteem.

Vergeet: Elektrische bussen Het kwartje lijkt weer gevallen.

Onderzoek van@CEDelft en@movemobility laat zien dat investeren in fiets en openbaar vervoer zorgt voor 3 tot 4 keer betere bereikbaarheid dan investeren in auto

Waarom de tram altijd voorrang heeft en niemand hoeft te wachten.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMailMail