Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Jarenlang heeft de Wageningse politiek bij het transport z'n oren naar de automaffia laten hangen. Een bouwval pal naast het busstation. En nu krijgt men de pen op de neus.

Zie hoe de Zwitsers dat doen. Bouwval? Onbekend!

Meer dan 12 jaar bestaat deze situatie, Tal van bedrijven zouden zo met duurzaam transport aan het werk kunnen als de Gelderse politiek z'n domme egoisme liet varen.

Personenauto's, voor hen die fluitend  30.000.- of meer voor een elektrische auto op tafel leggen. Vrachtwaggels, die zoals hier aan de overkant de firma Albert Hein moeten bevoorraden, dat ontgaat de politiek.

De VVD heeft overigens exact de zelfde ideëen. Je kunt dus zeggen dat een betere naam voor Groenlinks, GroenSlinks zou zijn. De PvdA is geen haar beter. Een prachtig opstelterrein voor groene ondernemers gedwarsboomd. En dan bij hoog en laag volhouden dat er geen ruimte is. Domme politiek.

28-2-2015 Het is weer verkiezingstijd en dan komen de politici weer in het wild voor. Zo ook op de markt in Wageningen, een interessant diskussieterrein. Maar sommigen hebben hier helemaal geen trek in, zeker als je met hout snijdende argumenten komt. Ze vertonen vluchtgedrag. Ook dat komt in het wild voor. Zo ook Lara de Brito, voorstandster van elektrische, zelfrijdende auto's. Telefoon opladen met energieleverend asfalt. Sjonge 12 watt tegenover 250 KW van een vervuilende vrachtwagen die een supermarkt bevoorraadt. Lees meer:

Verkoop locatie Kirpestein rond

5-9-2017 Netwerken, een veel gehoorde term onder ondernemers en politiek. Maar juist daar wringt de schoen. Ook in in Nederland, ook in Gelderland. Eén van de bekende netwerken is de biobranche. Wageningse weelde, nu streekzegels.

Iedere ondenemer heeft nobele doelen, maar bij met elkaar samenwerken valt men steeds terug op oude vervuilende methoden. Hierboven al aangegeven. Rond Wageningen, Bennekom, Doorwerth, Oosterbeek, allen dezelfde groene ideëen. Maar bij het transport van produkten valt men terug op vervuiling. Hier Odin, de opvolger van Pee Pastinkel, Buys & Co, Lazuur, met een wervend bord voor hun kop.

Men legt daken vol met zonnepanelen, die het in de winter laten afweten. "Ach ik gebruik die stroom toch niet allemaal zelf."

Terugleveren aan het netwerk? Nooit van gehoord.

Dat doen de Zwitsers anders, hun netwerk levert de produkten tot in de uiteinden van de dalen. Ook aan de supermarkt.

De Rhätische Bahn. VOLG  en Coop en veel meer bedrijven zijn hun klanten. Zij hebben wel verstand van een netwerk.

Natuurvoedingswinkel "De Kardoen" heeft het over een paardentram. Zelfs de paardentram kan meer dan het bestelwagentje van Odin. Wel eens een paardentram met 2 of meer paarden ervoor gezien? Dat kun je ook met een smalspoortrein.

Hier een stel wagens dat de supermarkten bedient. in Thusis. Gewoon achter een personentrein. De Hollanders die hun smalspoornetwerk gesloopt hebben verdienen een gevoelige tik op de vingers. Geen wonder dat de CO2 toeneemt ipv vermindert.

De uitstoot van fijnstof door het verkeer en vervoer is tussen 1990 en 2014 met 57 procent gedaald. Tegelijkertijd daalde de uitstoot van stikstofoxiden met ruim 45 procent. Maar de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) steeg in die periode, met 24 procent. Dat meldt het CBS. Het gaat hierbij om uitstoot door het wegverkeer, de binnenvaart en de zeevaart. Lees meer:

Daar gaan we iets aan doen. Dit werd al behandeld, maar de egoistische hotemetoten wisten er geen raad mee. Lees meer:

Het Gelders netwerk.

Ooit gaven de biologische bedrijven zegels uit bij besteding van meer dan € 5.- De Wageningse weelde. Opeens stopte men met deze aktie. Er voor in de plaats kwamen de streekzegels. Een gezamelijk aktie waaraan Odin niet meedeed.

Zusammenarbeit Volg und Rhätische Bahn

Gütertransport bis in die hintersten Täler

Seit 25 Jahren transportiert Volg mit der Rhätischen Bahn Lebensmittel und Waren des täglichen Bedarfs. Neu sind acht Güterwagen, geschmückt mit attraktiven Volg-Dorfaufnahmen, vom Volg-Verteilzentrum Landquart zu vier Umlade-Stationen in Graubünden unterwegs. Mit dieser Zusammenarbeit stellt Volg in Bündner Randregionen das ganze Jahr die Grundversorgung sicher. Lees meer:

Hun verdeelcentrum ligt hier aan de spoorlijn, iets waar de Hollanders een puntje aan kunnen zuigen.

24-4-2016. Opnieuw negeert een supermarkt, Lidl in dit geval, goederenvervoer per spoor. Pal naast het spoor is er een prima mogelijkheid de trein hiervoor te benutten.

Uit die Stentor: DE STEEG - Zet een streep door de plannen die moeten leiden tot (veel) meer goederentreinen door onder meer de gemeente Rheden. Dat dringende verzoek doet het Rhedens college van burgemeester en wethouders in een brief aan de onderhandelaars in Den Haag. Lees meer:

Men heeft liever vrachtwaggels:

VELP - Het instellen van eenrichtingsverkeer op een deel van de Noorder Parallelweg in Velp zou de verkeersveiligheid ten goede moeten komen.

Janneke en Twan Willems, bewoners van de nabijgelegen Middellaan, willen dat de gemeente Rheden de deze week geplaatste verkeersborden weghaalt. Lees meer:

Ook in Velp heeft men nog nooit van een netwerk gehoord.

Nogmaals, de Zwitsers! Klik op het plaatje voor vergroting.

In dit geval Landquart, toegangspoort voor Graubünden. Distributiecentrum van supermarktketen VOLG die het probleem met het wegtransport onderkend en aangepakt heeft.

Dan een kaart van de Gelderse regio, waar dit idee één op één overgenomen kan worden. Omgeving Wageningen-Bennekom-Oosterbeek, waar biologische bedrijfjes gebruik van kunnen maken.

Er zijn nu zoveel PV-panelen dat het tijd wordt dat de truckerboeren met pensioen gaan.
 
Uw werk onze handen in het openlucht museum. Kinderen hielpen graag bij het overladen van kisten uit de tram in een (elektrische) bestelauto naar de verkoper. Ook afval kan door kinderen in eenmaal per week in het onderwijs opgenomen worden.
 
Ook kan een elektrische vorkheftruck ingezet worden zoals dat nu bij de Molen de Vlijt in Wageningen al gebeurt.
 
Sport? Jongens en meisjes die hier goederen van de tram overladen. Dat is sport.
 
Geef jij jouw jongen....? Dit is een vrouw, die dit werk ook kan.
 
Benaderd worden nog diverse onderwijsorganisaties die met personeel en kinderen een bijdrage kunnen leveren aan een schone gezonde samenleving.
 
Studenten van nu, treinmonteurs van de toekomst https://t.co/xQSO660Lr6 Goed werk, plan volgt. @NS_online

Verklaring der tekens. De cijfers bij de lokaties zijn de produktiebedrijven, de letters verkopers. Elektrische infrastruktuur nodig tussen produkten producenten en verkopers.

  1. De Hoge Born.
  2. De Nieuwe Ronde Akker
  3. De Nieuwe Ronde Honingblok
  4. De Ommuurde tuin
  5. Boerderij Veld en Beek

Bij de Nieuwe Ronde is zelfoogst mogelijk, transport bepaal je zelf. Voor kinderen is er (werk) speelgelegenheid.

Om het helemaal ideaal te maken zou landbouw nog wat meer verfijnd kunnen worden met combinatieteelt.

Uit vtvdongenseweg: Denk vooraf goed na welke groentes en gewassen u wilt gaan telen. Want u kunt ze niet zomaar allemaal naast elkaar zetten. Sommige planten verdragen elkaar goed of ‘helpen’ elkaar zelfs, andere planten stoten elkaar juist af. Lees meer:

Uit de12ambachten: Hoe noem je het? ‘Mischkultur’, zo heet het bij de Duitsers. ‘Companion planting’ zeggen de Engelsen. In ons land hadden ze er geen naam voor, maar je had wel de ‘Beverwijkse teelt’. Bij deze werden aardappelen gecombineerd met rijsdoperwten, staakbonen en/of tuinbonen. Lees meer:

Uit Permagarden: Door de juiste planten combinatie, helpen planten elkaar. Ze stimuleren elkaar in de groei en smaak. De geuren en kleuren van bepaalde planten combinaties hebben een gunstige werking op ongedierte. Lees meer:

Zie ook:

Verkiezingen, politiek vertoont vluchtgedrag.

Onderwijspersoneel dat klaagt over tijdelijke contracten? Gebrek aan fantasie. Creëer je eigen leermodules en integreer daarin een degelijk alternatief dat deze stinkers helpt naar de schoot te verdwijnen. Zodat deze produkten per trein aangevoerd worden.

12-5-2014. In navolging van de in oktober 2013 getoonde minimodules van Railclub Utrecht op Eurospoor werd kort daarna begonnen met een vergelijkbaar project voor H0, dat beter past bij de nog niet geheel ontwikkelde motoriek van 6-jarige kinderen. De H0-modules waren geboren. Meer hierover is hier te zien.

De eerste kinderen zijn ook zelf (met hulp van hun vader) aan een module begonnen. En hier het eerste resultaat van een 7-jarig meisje. En op 4 mei werden alle modules naar buiten gesjouwd en bouwden 4 kinderen en 2 vaders een spoorbaan van ruim 12 meter op.

Hiermee kan de jeugd de gevaarlijke vrachtwaggels van de weg halen, simpel door het goede voorbeeld te geven. Ook dit transport kan nu echt fossielvrij geschieden.

Men is al op de goede weg.

Boekweit van De Nieuwe Band: geteeld in Duitsland

Bij De Nieuwe Band zoeken we steeds naar biologische voeding die van zo dichtbij mogelijk komt. Daarom halen we bijvoorbeeld onze zonnebloempitten uit Hongarije (in plaats van uit China), onze gierst uit Hongarije en Tsjechië (in plaats van de Verenigde Staten) en onze kikkererwten uit Italië (in plaats van Turkije).

En sinds het najaar van 2012 halen wij onze boekweit niet meer uit China maar uit Europa, en dan vooral uit Duitsland, van de Benedictijner abdij Maria Frieden in Beieren. De nonnen die hier boekweit verbouwen, doen dit om de bijenteelt te versterken die door de niet-biologische landbouw bedreigd wordt. Boekweit bloeit al enkele weken na het zaaien (half mei) en dat gaat in feite door tot de oogst aan het einde van de zomer. Een stuifmeelparadijs voor bijen dus!

Boekweit werd vroeger veel verbouwd omdat het gemakkelijk op arme grond te verbouwen was. Het was een uitkomst voor arme boeren, omdat je geen vee (mest) nodig had, om boekweit te verbouwen. Het gewas is wel heel gevoelig voor weersinvloeden: als er nachtvorst is, gaat de oogst verloren en bij te veel regen slaan de planten plat. Doordat er ook maar weinig opbrengst per hectare is, verdween de boekweitteelt na de Tweede Wereldoorlog in grote delen van West-Europa en werd het vooral in China en Centraal-Azië verbouwd. Lees meer:


Waarom de tram altijd voorrang heeft en niemand hoeft te wachten.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMailMail