Deze site probeert de lachwekkende misstanden in de samenleving aan te kaarten. Oneens? Reageer via het reaktieformulier. IP-adres wordt opgeslagen en je loopt de kans dat je reaktie op deze site gepubliceerd wordt.

18-11-2011 De NOS laat weten: Kees Bastmeijer, hoogleraar natuurbeschermingsrecht, ziet 'weinig ambitie voor de natuur' in de Natuurwet van staatssecretaris Bleker.

De hypocrieten, meer dan 75% heeft één of meer rijblikken voor de deur, waarvoor Rijkswaterstaat met hun belastingcenten wegen aanlegt of verbreedt. Via deze wegen kachelen de "natuurliefhebbers" naar de natuurgebieden en slepen ook hun kinderen mee in deze leefstijl. Het Renkumse MEC (Milieu Educatie Centrum) organiseerde ooit een "struintocht" naar de Jufferswaard. Ondanks dat de bus er bijna voor de deur stopt vonden sommige ouders het nodig de kinderen per rijblik te brengen. De ouders wisten niet exact het startpunt te vinden en dus stak één van hen pardoes de weg over, waar het rijblik bijna gegrepen werd door een collega olieslaaf die zonodig moest inhalen.

Gelukkig liep e.e.a. goed af en kwamen de kinderen met de schrik vrij.

Organisatoren van excursies zijn regelmatig de weg kwijt. Hier een bijna tram in Oosterbeek bij het oorlogsmuseum Hartenstein. Ook hier stopt de bus voor de deur. Ook hier is het regelmatig een chaos. Ook hier zou zomaar de Rijnlijn kunnen rijden.

De Zwitsers hangen in zo'n geval één of twee extra bakken bij en dan klinkt uit de stationsluidspreker: "Für Gruppen ist am Zugschluss Platz reserviert". Zie de afsluitende trein onderaan.Maar de automaffia en de natuurliefhebbers hebben geen zin. En dus chaos!

Chaos ook door een andere blunder. Koeien, van keramiek.

Uit RNW wereldkrant: Auto botst op grote koe van keramiek. Een 26-jarige automobilist uit Den Helder kreeg de schrik van zijn leven toen hij midden op de A7 op een grote koe van keramiek botste. De koe was ongeveer anderhalve meter hoog en 80 centimeter breed.

Deze koeien? Met een ander rund maakte Obama kennis in Ierland.De Zwitsers doen zoiets per trein. Een treinenfilmpje:

Schweiz aktuell vom 26.05.2011

En dat is binnenkort hard nodig, want:

10vor10 vom 26.05.2011

Denk globaal, koop lokaal. Ga in de buurt van je werk wonen.

Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze site met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over klimaatkombi:

ShoutboxMailMailMail