Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Bij vegetarisch eten denken de meeste door de domroep bewerkte kijkbuiskinderen aan vleesvervangers gemaakt van soja uit Verweggistan. Zelfs kinderen worden door het kinderprogramma "Het Klokhuis" opgelicht.

Maar er is veel meer, een Barrett-slokdarm, maag- en slokdarmkanker. Niet voor niets worden vegetarische recepten hier getoond.

Het eten van rood vlees en vleeswaren verhoogt het risico op een bepaald type slokdarmkanker bij mannen. Dit blijkt uit een groot, langdurig onderzoek onder de Nederlandse bevolking.

Wat is het probleem en wat is er tot nu toe over bekend?
Tegenwoordig wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de invloed van voeding op het ontstaan van verschillende soorten kanker. Sommige onderzoekers denken bijvoorbeeld dat het eten van rood vlees de kans op slokdarm- en maagkanker verhoogt. Met rood vlees wordt rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en geitenvlees bedoeld. In rood vlees zit heemijzer. Wanneer je hiervan teveel binnenkrijgt, is het risico op slokdarm- en maagkanker mogelijk verhoogd.
Lees meer:

Waarom eten mensen wel of geen vlees? En wat eet een vegetariër als vleesvervanger?

Kaas is doorgaans een produkt van koeien die met soja uit Verweggistan gevoerd zijn.

Soja van oerwoud tot supermarkt: http://t.co/vWofUlR8CA

Kaas (mits lokaal geproduceerd) kan heel goed een vleesvervanger zijn. Het aantal lokale kaasproducenten neemt elke dag toe.

Een paar voorbeelden.

Veld en Beek, Remeker.

Hier een paar echte vegetarische recepten van regionale produkten.

Er volgt meer.

Klimaatkombi zal op andere media intervenieren. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over Klimaatkombi.
Mail