Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Verder werkt deze site ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

14-11-2011, uit RNW wereldkrant: Consument eet het liefst groente uit eigen land. Mensen kopen graag verse groente uit eigen land, maar dat geldt voor Nederlanders veel minder dan voor Duitsers en Britten, blijkt uit een onderzoek van het Productschap Tuinbouw. Van de Nederlanders let 46 procent niet op het herkomstland, bij de Duitsers kijkt 18 procent daar niet naar en bij de Britten 33 procent.

Ook het vervoer van voeding kan problemen veroorzaken. Weet wat je eet. Voor één kilo vlees is acht kilo plantaardig voer nodig, meestal afkomstig uit Verweggistan. Daarnaast natuurlijk de bioindustrie met de bekende problemen.

Een alternatief:
.
Boerenkoolschotel

1 winterwortel
2 uien
750 g. boerenkool
olie
3 theel. koriander
tamari
500 g. aardappels

Schrap de wortel en snijd hem in repen. Snipper de uien. Snijd de boerenkool fijn. Fruit de wortel in olie en voeg daarna de uien en koriander toe. Laat het mengsel onder af en toe omscheppen enkele minuten zachtjes smoren. Zet de geschilde aardappelen op en kook ze in 20 min. gaar. Schep de fijngehakte boerenkool door de groenten, voeg tamari en evt. een scheutje water toe en laat dit zachtjes pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.

Heel lekker om koud als broodbeleg te eten. Weggooien is verleden tijd.

Meer tips over het energieverbruik a.g.v. transport levert eindelijk ook Milieu Centraal. Meer lezen:


Wanneer haalt de derde wereld ook "Fairtrade"-boerenkolen uit Europa (9000 km)?


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over Klimaatkombi.
MailMailMail