Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

14-11-2011, uit RNW wereldkrant: Consument eet het liefst groente uit eigen land. Mensen kopen graag verse groente uit eigen land, maar dat geldt voor Nederlanders veel minder dan voor Duitsers en Britten, blijkt uit een onderzoek van het Productschap Tuinbouw. Van de Nederlanders let 46 procent niet op het herkomstland, bij de Duitsers kijkt 18 procent daar niet naar en bij de Britten 33 procent.

Ook het vervoer van voeding kan problemen veroorzaken. Weet wat je eet. Voor één kilo vlees is acht kilo plantaardig voer nodig, meestal afkomstig uit Verweggistan. Daarnaast natuurlijk de bioindustrie met de bekende problemen.

Bio-industrie of vee-industrie is de industrie die met de hoogst mogelijke efficiëntie dierlijke producten produceert. Doordat de efficiëntie op gespannen voet kan staan met het welzijn van de gehouden dieren, ontvangt ze kritiek van dierenwelzijnsorganisaties. De term bio-industrie is bedacht door dierenwelzijnsorganisaties als vertaling van de Engelse term factory farming om de fabrieksmatigheid in intensieve veehouderij te duiden. Sinds 2009 hanteren deze organisaties de term vee-industrie om verwarring met het begrip biologische veehouderij te voorkomen.

Kenmerken van de bio-industrie zijn de hoge arbeidsproductiviteit, hoge dierdichtheid, en hoge mate van schaalvergroting, specialisatie, mechanisering en automatisering.

Doelstelling van veehouderijbedrijven in de bio-industrie is het behalen van een hoge productie tegen de laagste kosten. Dit wordt bereikt door een sterk geautomatiseerde systematische en efficiënte wijze van werken. Voorbeelden van bio-industrie zijn legbatterijen en megastallen. Lees meer:

Een alternatief:

Boerenkoolstamppot.

Schrap de wortel en snijd hem in repen. Snipper de uien. Snijd de boerenkool fijn. Fruit de wortel in olie en voeg daarna de uien en koriander toe. Laat het mengsel onder af en toe omscheppen enkele minuten zachtjes smoren. Zet de geschilde aardappelen op en kook ze in 20 min. gaar. Schep de fijngehakte boerenkool door de groenten, voeg tamari en evt. een scheutje water toe en laat dit zachtjes pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.

Heel lekker om koud als broodbeleg te eten. Weggooien is verleden tijd.

Meer tips over het energieverbruik a.g.v. transport levert eindelijk ook Milieu Centraal. Meer lezen:


Wanneer haalt de derde wereld ook "Fairtrade"-boerenkolen uit Europa (9000 km)?


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over Klimaatkombi.
MailMailMail