Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

18-11-2016, bijgewerkt 15-12-2016. En weer een trein die een vrachtwaggel kraakt. Deze keer een melkwagen in de polder, kilometers zicht, nauwelijks treinverkeer op een recht stuk zonder bochten of bomen. Noch Prorail, noch de overheid is hiervoor verantwoordelijk.

Het is Boer Biet die dwars ligt. Hoe de Zwitserse Boer Biet het doet? Hier de Furkapas (hier op 1900 m boven de zeespiegel) en de Furka-Oberalpbahn, nu door de tunnel, leverde z'n melk op een simpele vlonder aan de trein. Luchtfluit.

Dat kunnen Prorail en de domme bevolking die de lokale tramlijntjes, losplaatsen en andere voorzieningen gesloopt hebben, niet aan. Zij slopen verder.

Zuivel, totaal overbodig. Veganistisch.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de aubergines in zijn geheel door de helft, zodat je 6 helften hebt. Hol de binnenkant eruit en snij het ‘vlees’ in grove stukken en zet dit apart. Blancheer de aubergines max. 10 min in een halve liter kokend water met een beetje zout. Laat daarna de aubergine helften omgekeerd op een rooster uitlekken.
  3. Snij de uien, knoflook, courgette, champignons en het ‘auberginevlees’ in stukjes en fruit deze in een beetje olie aan voor ongeveer 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg hierna de tomaten-passata, de olijven en de geconcentreerde tomatenpasta toe en zet het vuur laag, laat het nog rustig nog 3 min doorsudderen en voeg naar smaak peper & zout toe.
  4. Leg de aubergine ondertussen in een ovenschaal en besprenkel de onderkant met een beetje olie, zodat ze niet aan de onderkant aanbranden. Vul de aubergine’s met het tomatenmengsel (dit gaart verder door in de oven). Na ongeveer 20-25 minuten zijn ze klaar!
  5. Bestrooi de gevulde aubergines met verse koriander en wat pijnboompitten.

Aanpak overwegen Winsum

Staatssecretaris Dijksma heeft met de gemeente Winsum afgesproken  dat verschillende spoorwegovergangen zonder slagbomen en lichtsignalen in de Groningse gemeente Winsum de komende jaren worden beveiligd of opgeheven. Daarnaast worden enkele beveiligde spoorwegovergangen in de gemeente nog beter beveiligd. Het ministerie van infrastructuur en milieu, de gemeente Winsum en de provincie Groningen hebben hiervoor hier samen 6,5 miljoen euro voor uit. Lees meer:

Uit Treinreiziger.nl Eringa vindt dat de situatie Winsum lang duurt. "Ik baal daar als een stekker van. Maar de juridische en formele procedures kunnen we niet heel makkelijk overslaan, want we moeten ook zorgvuldig te werk gaan" legt hij uit. Hij vindt dat de situatie nu niet nog jaren zo kan blijven. "Dat kunnen wij ons niet veroorloven" aldus Eringa. Lees meer:

Eringa, Prorail en ook Boer Biet slaan de plank grondig mis.

De oplossing is even simpel als goedkoop: Voorlopig gewoon FLUITEN! En geen oorverdovende Thyphoon, nee, een simpele luchtfluit zoals NS die jarenlang op z'n stoomlokomotieven gebruikte en kilometers ver te horen is. In het buitenland doodnormaal. Zie de video. En verder, omschakelen.

Omdat stikstof en fosfaat voor de landbouw belangrijke voedingstoffen zijn voor de groei van gewassen, probeert Nederland jaarlijks de zogeheten “Derogatiebeschikking” van de Europese Commissie te bemachtigen. Met deze derogatie is het voor Nederlandse boeren mogelijk meer stikstof uit dierlijke mest te gebruiken op de landbouwgronden. Hiermee profiteren de boeren niet alleen van meer voeding voor de gewassen, maar besparen zij bovendien extra kosten voor de afzet van de overtollige mest en de aanschaf van kunstmest als alternatieve voedingsstof. Lees meer":

Dit probleem pakt de biologische landbouw overigens totaal anders aan: Mest en mineralen, voer uit de regio.

Zoals fosfaat, nitraat en ammoniak, zijn nodig om gewassen te laten groeien. Gebruik van te veel dierlijke mest en kunstmest leidt echter tot vervuiling van bodem, water en lucht en tast de diversiteit van de natuur aan. Een ander gevolg is dat het grondwater verontreinigd raakt met nitraat. Door inkrimping van de veestapel zijn de afgelopen jaren de nitraatconcentraties substantieel gedaald en is ook het mestoverschot gehalveerd. Doordat het melkquota er weer af is zal dat in de komende tijd opnieuw verslechteren en zijn we terug bij af. Gelukkig gebruiken biologische boeren geen kunstmest dat de meeste schade geeft aan de bodem en het milieu en gebruiken ze naast mest ook veel compost. Lees meer:

Simpel toch? Maar de fundamentalisten leren nou eenmaal niet snel: Het eeuwige wegtransport zit voortdurend in de knel.

Bio uit Veghel en dank aan RTV-Drenthe:

SLEEN/WINSUM - Vele Groningers steunen de 29-jarige chauffeur uit Sleen, die vrijdag tegen een trein bij Winsum reed. Daardoor ontspoorde de trein en raakten achttien mensen gewond. Lees meer:

2012.Voorzitter Dijkhuizen van de Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit vindt dat de landbouw nog intensiever moet. Alleen zo kan de groeiende wereldbevolking volgens hem worden gevoed. Daarnaast kan er zo het duurzaamst worden geproduceerd. Dijkhuizen zegt dat in het dagblad Trouw en zal het vandaag herhalen in zijn toespraak bij de opening van het academisch jaar. Lees meer:

Eén van de weinigen bij wie het muntje gevallen is, is biologische boerderij Veld en Beek, nu verbouwd. Fosfaat en mest? Geen probleem!

NOS Nieuws Economie Aangepast

Stikstof: vier vragen (en antwoorden) over de uitstoot van boeren.

De boeren zijn de hoofdschuldigen aan de stikstofuitstoot. Zo wordt er in Nederland vaak gedacht, volgens boeren die gisteren op het Malieveld stonden. Zij vinden dat ze al veel doen om stikstof terug te dringen en vragen zich af waarom het daar nooit over gaat. Of over het feit dat boeren niet alleen stikstof uitstoten, maar ook vastleggen? En waarom wordt Schiphol niet aangepakt? Lees meer:

Duidelijk, de vliegtuigjes gebruiken kerosine, waarop geen belasting geheven wordt. Ook hier zitten de banken achter.

De Duitse spoorwegen stopten met de nachttrein. De Oostenrijkers namen het uiteindelijk deels over:

Reist u naar München of verder door naar Oostenrijk? Bespaar uzelf waardevolle tijd en kostbare hotels. Vertrek in de vroege avond vanuit Amsterdam naar Berlijn of Düsseldorf en stap over op de nieuwe nachttreinen van de Oostenrijkse Spoorwegen: de ÖBB Nightjet. In de ochtend komt u fit en uitgeslapen op uw bestemming aan. Lees meer:

En de Duitsers kozen eieren voor hun geld, de nachttrein komt terug.

En over stikstof gesproken, je tuin wordt overwoekerd door bramen en brandnetels. Dit is goed te eten, zelfs kinderen komen er op af. Maar hoe ga je met de overlast om?

Bramen, brandnetels, verstikte meren en aangetaste koralen. De overmatige hoeveelheid stikstof in de bodem door kunstmestgebruik zorgt wereldwijd voor achteruitgang van de natuur. Minder kunstmest en minder vlees eten helpt. Maar snel zal het effect niet zichtbaar zijn. Zie ook:


Grootste voorraad fosfaat ter wereld is in Marokko. Willen jullie meer of minder fosfaat?


Volg Klimawaterval op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.________________________________________________________________________
MailMail