Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

2-9-2016 Een voorbeeld van gemeentelijk wanbeleid toont twitter weer eens:

Moestuin Vrijstaat Thialf volledig vernield ARNHEM – Van de moestuin in ...

Een foto toont de ravage. De oorzaak is zonneklaar, het fantasieloos beleid van de overheid en media. Gemeenten planten fantasieloos "onderhoudsarm" groen, waarvoor een dure kraan nodig is om dit te onderhouden, want de kneuzen kunnen geen snoeischaar hanteren. Bloeien doet het spul nauwelijks, bijen hebben het nakijken.

Een bijkomende oorzaak is het uitzendbeleid van de domroep, die meerdere keren per uur junkmuzeik uitzendt. Ook op een nieuwszender. Dat dit niet bevorderlijk is voor de al even fantasieloze jeugd is duidelijk.  De hier getoonde plek was in de buurt van een hangplek.

De families die hieruit ontstaan kunnen ook helemaal niet meer denken in groen, veel gezinnen hebben twee of meer auto's voor de deur en de straat wordt overvol en dit is het gevolg. Drie knotwilgen op de Veluwe, geplant in augustus. Goed vastschroeven.

http://klimaatkombi.nl/images/Voeding/Vertikale_tuin.jpgHet kan ook anders, en is in het verleden al eens behandeld. Het simpele tuinalternatief.

De gemeente Renkum is hiervan een goed voorbeeld. Een vrouw met kanker had nog één van de laatste volkstuintjes, maar moest deze tenslotte inleveren. Bewoners kunnen e.e.a. zelf goed onderhouden.

Zelfs in een rolstoel. Rij gewoon langs je vertikale tuin. De gemeente kan dat niet aan. Hier de kop van een wethouder die de blikmassa propageert en vervolgens de schuld krijgt van de wateroverlast.

In 2010 werden de laatste tramrails uit de Oosterbeekse Utrechtseweg gesloopt. Terugkeer was toen nog mogelijk. Helaas, wethouder Hekking uit Juinen lag dwars. Huismoedertjes mopperen omdat er een vrachtwaggel hun bananen staat te lossen, Opoe kan niet meer parkeren. Als Opoe met de tram was gekomen, hoefde Opoe niet te parkeren en was de vrachtwaggel overbodig, goederenwagens achter de tram. Zoals de Zwitsers dat nog steeds doen.

De afgelopen maanden moest de regenjas vaker aan dan uit vanwege de hevige neerslag. Deze neerslag leidde niet alleen tot hoogwaterstanden in de rivieren, maar ook voor wateroverlast in sommige Nederlandse steden. Hoe kunnen we ons natuurlijke kapitaal gebruiken om de strijd tegen wateroverlast aan te gaan?

Met de opwarming van de aarde neemt ook de hoeveelheid zeewater die verdampt toe. En ‘what comes up, must go down'. Voor landen op onze breedtegraad leidt dit tot een toename van de hoeveelheid neerslag. Zo steeg de jaarlijkse neerslagsom in De Bilt de afgelopen honderd jaar met 14% van 767 naar 890 mm. Ook de afgelopen maand was het nat in Nederland met een gemiddelde neerslag van 112 mm versus het langjarige gemiddelde van 80 mm. Tegelijkertijd ontstaan er door klimaatverandering drogere en warmere zomers met wel weer buien met een grote hoeveelheid neerslag in korte tijd. Lees meer:

Een actieve, positieve bijdrage aan biodiversiteit is te leveren door in de tuin met een aantal zaken rekening te houden. Met het plaatsen van bepaalde planten zijn de bijen én de biodiversiteit gebaat. Richard van Galen, medewerker van de Stichting Natuur en Milieu: “Het gaat niet zo goed met de bijen. Bijen maken niet alleen honing, ze zijn ook onmisbaar voor de bestuiving van bloemen en gewassen.”
De gemeente Renkum.

En het was allemaal OK, tot er 2 mensen overleden, er kwam een malloot die het allemaal "netjes" wilde maken. Zie wat hij bedoelde. Hier de "tuin" van de "massavernietigingswapens". en links de tuin van de buren (2016), nog redelijk intact. Tot ook zij voor de bijl gingen. Twee jaar later (2018) is er nog niets veranderd.

En zie wat de domroep er van maakt, ipv dat er reclame voor de massavernietigingswapens gemaakt wordt tips te geven. Dat gaat de domroep boven de pet.

Zo was het (links) en zo werd het (rechts). En koud 2 jaar later stond de woning weer te koop. Een handelaar?

En hoe denkt de makelaarsclub hierover? Deze woningen zijn toch echt niet duurzaam te noemen.

Niet-duurzame huizen als risico voor hypotheekverstrekkers. Opinie van Jeroen Pels in Trouw:  https://t.co/WoSICYdJtb via @trouw

Burgers met natte voeten kijken naar overheid,
maar willen niet meer betalen.

En nu is het zo (rechts). Bomen gesloopt en natte voeten in het dorp. Soms ben je blij als de buren weer opkrassen. Maar wat bakt de nieuwe bewoner er van?

Hoosbuien die ervoor zorgen dat hele straten blank staan en kelders onderlopen: door de klimaatverandering wordt dit probleem elk jaar op meer plaatsen zichtbaar. Mensen die hiermee te maken hebben, kijken voor een oplossing vooral naar de overheid, zo blijkt uit een enquête van de NOS en de regionale omroepen. Lees meer:

Hans van Dijk van Milieu Centraal adviseert een ‘levende tuin’: “geef de tuin windbeschutting, veel struiken en niet te veel stenen. Dat maakt de tuin prettig en veilig voor vogels en insecten. Ook een lijsterbes en een vogelbadje in de tuin zijn erg nuttig voor de dieren.”

Veel tips om de biodiversiteit te bevorderen, komen neer op het goed stilstaan bij wat je koopt en niet koopt. Koop bijvoorbeeld minder vlees als je boodschappen doet. En heb je echt elk jaar een nieuw mobieltje nodig? Ook de vakantie is een aandachtpunt voor behoud van biodiversiteit. Lees meer:

Sinds de problemen met wateroverlast in het eind van de 20e eeuw wordt gezocht naar de mogelijkheden om dit via waterberging in bepaalde gebieden te voorkomen. Daarbij worden wateren voor waterberging aangewezen maar soms ook grote agrarische of natuurgebieden die bij een dreigende overstroming moeten dienen om water tijdelijk op te vangen. De kleinschalige, tot 50 hectare, worden retentiegebied genoemd terwijl voor overloop op grote schaal zogenaamde waterbergingsgebieden zijn aangewezen. In Drenthe kan bijvoorbeeld het ca. 2500 ha grote De Onlanden dienen als waterbergingsgebied. Soortgelijke voorzieningen zijn ook elders beschikbaar.  Lees meer: 

Toch heeft de gemeente Renkum het licht gezien. Tijdens de renovatie van de riolering bij de Ds Gewinweg werden enkele waterputten aangelegd. Zelfs de grasmaaier, ook een stevige lawaaibak en CO2-blazer, kan hier niet meer terecht.

Iedereen moet uiteindelijk eten en het voer uit de supermarkt is vaak te zout, zit in plastic verpakt, waarvoor eens in de twee weken een vrachtwaggel door de straat raast. Vervang de smakeloze groene massa door wat bakken met simpele groenten en kruiden en je tekkelt het afvalprobleem voor een groot deel.

Dit landschap maakt het voor mensen weer leefbaar. Zelfs tegen een muur is nog een tuintje mogelijk en laat ook de stortbuien snel afvoeren. Mede omdat er minder transport nodig is en er dus minder CO2 de atmosfeer ingeblazen wordt.

Onweersbuien hebben donderdagmiddag en -avond voor veel wateroverlast gezorgd in het oosten van Noord-Brabant. Ook Limburg had te maken met extreme regenval.

In Boxmeer (Noord-Brabant) viel aan het eind van de middag zo veel regen dat wegen werden afgesloten. Straten kwamen in korte tijd blank te staan. De politie verzocht rond 18.30 uur om niet meer naar Boxmeer te komen.

Hier een fietstaxi in Nijmegen.

Dit kan de dom gehouden Nederlandse bevolking niet aan. De kinderen daarentegen hebben daar uitgesproken ideëen over en voeren dat ook in de praktijk uit. De kinderen van de J.P.Thijsseschool bv fietsten in 2009 van Renkum naar Oosterbeek voor de door het MEC georganiseerde jaarlijkse boomfeestdag. Heuvel op heuvel af.

Sowieso verplaatsen kinderen zich lopend of per fiets om de simpele reden dat ze geen auto mogen rijden. De kinderen van de Oosterbeekse school "De Marlijn" fietsten in 2011 de steile Italiaanse weg op om hun eigen Alpe d'Huez te maken.

De kinderen kwamen voor het grootste deel fietsend naar het kinderdorp. Aan de kinderen ligt het dus zeker niet. Als daar de "junta" niet was.

Want ja hoor, daar stond ie weer, de MEC-bus, die 60% van z'n energie wegsmijt voor koeling. Het MEC-politburo bevindt zich op minder dan 5 minuten fietsen vanaf de Rijnkom. De het MEC ter beschikkeng staande fietskar is bedekt met spinrag.

School children on bike buses in Nijmegen, NL. Efficient, healthy transport of children! vid @MartijnLi https://t.co/jWQ6P8BdG5


Tegeltuinen zijn voor Tokkies met onderhoudsarme hersenpan.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMailMail