Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

7-11-2017 Een kind opvoeden is een zaak van de maatschappij. Niet alleen van ouders die het kind na 20 jaar loslaten. https://t.co/YQC3CNrlMU

Spelen is leuk en spelen is leerzaam. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Grofweg kunnen 2 soorten spelen worden onderscheiden:

  1. competitieve spelen. Doel: Winnen. Gevolg: Er is een winnaar, en dus ook een verliezer. In de speltheorie worden dit ook wel “zero-sum games” genoemd. De totale opbrengst is nul. Immers wat de een wint, verliest de ander.
  2. cooperatieve spelen. Dit worden ook wel samenwerkingsspelen of groene spelen genoemd. In de speltheorie heten dit non-zero-sum games. De uitkomst is groter dan nul; iedereen wint met deze spelen (daarom wordt dit weleens populair win-win situatie genoemd). Doel: leuk en leerzaam. Gevolg: deelname van iedereen, uitdaging en ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Sociale vaardigheden? Dat leer je alleen door aardig voor elkaar te zijn. Rekening houden met elkaars gevoeligheden. Wat vind jij lekker? Ben je bang? Het doet geen pijn.

Dan raakt het kind niet geisoleerd. Geen kind dat opgevoed wordt voor een maatschappij die echt schone lucht levert.

Over transport gesproken, hier raakt het kind niet geisoleerd, het maakt deel uit van de samenleving.

Boomstam rollen

Een aantal boomstammen gaat zij aan zij op hun buik op de grond liggen. Een rijder gaat dwars op de boomstammen liggen op het bovenste gedeelte van hun rug. Alle boomstammen beginnen in de zelfde richting te rollen en geven hun berijder een zacht en soms bonzend ritje over de boomstammen. Als de rijder over de laatste boomstam gerold is, wordt het ook een boomstam en gaat dan aan de andere kant van de rij liggen. De eerste boomstam, die onder de rijder uit rolt wordt de volgende rijder.

Bij dit spel leren kinderen ook voelen wat een ander voelt. Dat kan uitgebreid worden als kinderen elkaars blote lijfje voelen. Dat kan spannend zijn. Zoek het water op en wees niet bang dat een ander je billen of meer ziet.

ANWB-leden: eigen rijstrook vrachtwagens in strijd tegen files - http://nos.nl/l/2199453

Combinatieteelt het enige antwoord. Dan volgt er een uitgebreide diskussie over dit onderwerp. Veel "ze moeten dit" en "ze moeten dat", maar een oplossing rolt er niet uit. Zelfs de meeste "biologische" tuinders hebben er geen zin in. Dat er iets drastisch moet veranderen is duidelijk en daarom hier een eerste aanzet. Daar gaan we dan ook wat aan doen:

Combinatieteelt en permacultuur, waarvan ook het grondgebruik aantoonbaar minder is. En dit hoort gewoon te zijn.

En meer linke soep: 75% van de vliegende insekten is al uitgestorven door het gebruik van bestrijdingsmiddelen Als de jeugd nog iets wil eten zullen er drastische maatregelen nodig zijn.

Sterke achteruitgang insecten! Tauw ziet dit ook en adviseert onder andere in duurzaam bijenbeheer:

Evenals dit. Een kind dat van je houdt komt 's morgens bij je in bed liggen. Vraagt daar zelfs om. Gaat met je in bad. Vaak spetteren. Vraagt daar zelfs om. Kinderen vragen om een slaapfeestje.
 
Een slaap feestje is natuurlijk een ideaal kinderfeestje om thuis te vieren. Dit feest is voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Zeker de jongere kinderen kunnen het allemaal eigenlijk wel spannend vinden om niet thuis te slapen, maar vaak vinden ze het achteraf een geweldig kinderfeestje. Lees meer:
 
Je kan natuurlijk in bed veel andere fijne spelletjes doen. Hou bv zo'n slaapfeestje op een ruimere lokatie. Dat hoeft niet duur te zijn. Het NIVON heeft "natuurvriendenhuizen" waar je met vele volwassenen en kinderen zoiets gezelligs kunt organiseren. En leg matrassen naast elkaar om een gezellig slaapfeestje te maken. Ook bruikbaar voor spellen.

Combineer dit met lekker eten dat kinderen ook zelf maken. Stokbrood bakken of lekkere koek in een wafelijzer. En zie het gezicht van dit meisje, ze vindt het heerlijk om bloot met haar vader in bed te liggen. En zie je die kinderen glunderen? Een teken dat ze het fijn vinden.
 
Bij Bennekom, dichtbij de spoorlijn Ede-Wageningen naar Arnhem ligt de Bosbeek.

De Bosbeek is het grootste Nivon-huis in Nederland. Het heeft 101 bedden, drie zalen, en een speel- / expressieruimte. Het huis is rolstoelvriendelijk en heeft goede voorzieningen, zoals de peuterhoek en de speelkelder. Twee keukens maken een flexibel gebruik mogelijk door groepen en individuele gasten naast elkaar. In en om het huis wordt veel aan milieuzorg gedaan. Naast het huis vindt u een trekkersveldje voor vijf tenten en op ruime afstand het vierpersoons vakantiehuisje De Karbonkel. Ruim 85 enthousiaste vrijwilligers zijn bij het beheer van dit natuurvriendenhuis betrokken. Dat geeft een informele en ontspannen sfeer. Lees meer:

Een woongemeenschap is ook in een vergelijkbaar pand te creëeren. En waarom je ook bloot moet slapen staat hier:
 
En als het jeugdjournaal een uitzendig brengt over bloot, staan de kerkratten op hun kop. Over water lopen is daarentegen heel gewoon. Bron:
 
Een voorbeeld van een woongemeenschap.Een logeerpartij draait uit op een gezellige knuffelpartij als één van de kinderen op je rug kriebelt.
Meteen reageren de andere kinderen met: "Doe eens bij mij".
 
Op aanrakingen reageren alle mensen, dus ook kinderen, emotioneel. Twee meisjes van 4 en 6 jaar gaan helemaal los als hun rug gekrabbeld wordt. Als je na 5 minuten stopt met krabbelen protesteren ze met "Waarom zo kort?".

Besteed eens wat langere tijd om de kinderen kennis te laten maken met afwijkende vormen van genegenheid. De totale huid is gevoelig.
 
Zie dat beide meisjes genieten. Lees meer:
 
En zie hoe andere media dit onderwerp aansnijden. Het Duitse programma "Nano":
 
Durch Hautkontakt werden wichtige Hormone freigesetzt: Berührungen entspannen nicht nur - sie sind sogar essentiell für die Entwicklung eines Kindes. Zie ook de video:
 
Het begint al bij babys en gaat verder naarmate de kinderen ouder worden, blote huid is geen probleem, en zelfs noodzakelijk. Net als een groot bed, waar de hele familie in past.
 
Zie hoe ouders en kinderen plezier beleven. Heb je geen zin in een massage of knuffelpartij, dan duik je gewoon je eigen bed in. De geluidjes maken dat je snel zin krijgt en mee gaat doen, daarna slaap je veel lekkerder.
 
Door je kind te masseren vervul je een van de eerste levensbehoeftes, namelijk liefdevolle aanraking. Massage brengt ontspanning en rust, stimuleert het zelfvertrouwen en zorgt voor een aanvaardbaar lichaamsbeeld. Maar massage is ook gewoon prettig en een gezellig, knus moment dat jullie relatie veel goed kan doen. De sociale vaardigheden worden tijdens massage geoefend door middel van gesprek en lichaamstaal, maar massage kan ook het concentratievermogen van zowel ouder als kind verhogen. Iedereen kan zijn kind masseren, daar is geen boek of cursus voor nodig. Het gaat niet om de juiste techniek, maar om de liefde en aandacht die spreekt uit je aanrakingen.
 
Een gebrek aan liefdevolle aanraking in de eerste jaren van het leven kan ook op latere leeftijd nog gevolgen hebben. Psychische problemen zoals depressies, gevoelens van eenzaamheid, het onvermogen om duurzame relaties te onderhouden, agressiviteit, laag zelfbeeld en grote stressgevoeligheid zijn klachten die veel voorkomen.
Ook op het lichaam heeft massage invloed: stress zorgt voor een slechte weerstand, maar omgekeerd zorgt rust voor een verbeterd immuunsysteem. Verder heeft massage effect op de doorbloeding, spijsvertering, ademhaling en slaap.
Lees meer:
 
Tijdens de slaap zul je ongetwijfeld dromen en dus bewegen. Spieren ontspannen zich en veel kinderen plassen dan in bed. Veel kinderen schamen zich hiervoor. Niet nodig als je het maar uitlegt. Ook slaapwandelen is dan gewoon. Zelfs de huisarts snapt er niks van, ook niet als je 's nachts door een glazen deur loopt en de wond gehecht moet worden. Sommige kinderen knarsen met hun tanden. Lees dat eens na:
 
Warum Kinder häufiger Schlafwandeln und "Nachtschrecken" als Erwachsene, könnt ihr jetzt bei @quarkswdr nachlesen:
 
Woongemeenschappen leven in 2 werelden. Men is de stroom woon-werkverkeer meer dan zat. En dus wordt er gezocht naar oplossingen. Kinderen trekken zich niks aan van de volwassenen wereld en dat biedt nieuwe mogelijkheden. Vooral kinderen zijn erg creatief. Wees niet verbaasd als kinderen spontaan uit de kleren gaan.
 
Vaak draaien zulke logeerpartijen uit op woonvormen met kinderen en dat kan de verwarde maatschappij niet aan. Een commune? Dat is te veel voor de gemanipuleerde standaardmens. En dus vluchten zowel volwassenen als kinderen naar iets anders. Om problemen met de buurt te voorkomen hebben in de jaren 70 en 80 groepen een woongroep gestart. Huisvesting is geen probleem, zelfs afgedankt spoorweg materieel voldoet. Rokers en auto's taboe.

Echter om.aan te sluiten bij een woongroep moet je je vaak inkopen en dat is niet voor iedereen haalbaar. Zoeken op het internet levert vele resultaten op in de betaalbare huursector. Lees meer:

Dat moet anders. Zie hier de woningen van de voormalige scheepswerf RDM Heiplaat. Jong en oud, arm en rijk wonen door elkaar. Er is zelfs een gebouw dat zonder probleem dienst kan doen voor een woongemeenschap. Kinderrijke buurt. Huurwoningen.

Maar je kunt het ook zelf bouwen. Mike Oehler ontwikkelde in de jaren 80 van de vorige eeuw een totaal ander type woning, waarbij grondgebruik, rust en stilte op de voorgrond stonden. Maar vooral de betaalbaarheid. JanmetdePet moest comfortabel en met lage stookkosten kunnen wonen. Voor $50 bouwde hij het onderlandhuis, dat heel wat anders was dan de grot zoals het klootjesvolk zich dat voorstelt.

Mike Oehler (1/2/1938 to 2/2/2016) -- our founder, an innovator in self-sufficient living and the man who literally wrote the book on earth-sheltered housing for two generations of underground builders.

Lees meer:

Het wordt echt tijd voor een andere, schonere en ook vriendelijker wereld, waarin kinderen een prominentere plaats hebben. Te denken valt in dit geval aan een woongroep.

Een woongroep is een groep van samenwonenden die gezamenlijk allerlei dagelijkse, huishoudelijke aangelegenheden verrichten (Van Dale). Van een woongroep spreken we als het gaat om ten minste drie personen, zonder dat er sprake is van een gezinsverband of liefdesrelaties. Het samenwonen in een groep in één woning of geclusterde woningen met gedeelde voorzieningen is meestal een bewuste keuze.

Materiaal? Groeit in de meeste gevallen om de hoek. Zware kranen en beton zijn overbodig. Lees meer:

En in een woongroep is altijd wel iemand die de juiste techniek beheerst. Dat geldt ook voor opvoeding. Er is altijd wel iemand thuis die de verantwoording voor kinderen waarneemt. En met kinderen kan omgaan. Niet een oppas zoals je die kent van de BSO (Buiten Schoolse Opvang) maar iemand die je stimuleert.

Woongroepen worden vaak verward met communes, waar men alles samen doet en alles samen deelt. In de meeste woongroepen is er echter een grote mate van zelfstandigheid van de bewoners. In de jaren 60 en 70 werden de eerste woongroepen gesticht in Nederland en Denemarken. In de jaren 80 ontstonden de eerste complexen met woongroepen.

Inhoud

Vormen

Mensen kunnen kiezen om in een woongroep te leven vanwege sociale, ideologische, religieuze of financiële redenen. Een woongroep wordt ook wel een leefgemeenschap genoemd. Woongroepen kunnen zowel op zichzelf staan als in een groter verband. Ook kan een woongroep zowel (één of meerdere) huurwoning(en) als koopwoning(en) bewonen. In Nederland en België bestaan verschillende termen voor woongroepen, soms betreft het een organisatie, soms een verzamelnaam

Hoofdmotief is in dit geval het voorkomen van onnodig woon/werkverkeer en dus een klimaatzaak. Over woo/werkverkeer gesproken, je kan veel geld besparen door eindelijk die auto de deur uit te doen en in de buurt van je werk gaan wonen. Dat spaart kosten voor brandstof, verzekering en onderhoud en in de buurt van de A27 (Amelisweerd weet men daarover mee te praten.

Bijkomend voordeel is dat je geen goedkope kinderkleding uit derde wereldlanden hoeft te halen waar personeel onder slechte omstandigheden moet sappelen..

Krijgen de mensen die jouw nieuwe spijkerbroek hebben gemaakt genoeg betaald? Zijn ze vrij om te gaan en te staan waar ze willen en zijn er wel nooduitgangen in de fabrieken waar ze werken? Vanaf vandaag moeten 56 merken in Nederland, waaronder We, Steps en C&A, dit soort vragen publiekelijk beantwoorden. Dat is afgesproken in het Convenant Duurzame Kleding en Textiel, waarbij deze merken zijn aangesloten. Lees meer:

Zie ook:

Lowcardieet, Nocardieet, Blikloosdieet.


Auto vermoordt onze steden. Als je wegen plant, oogst je verkeer.


Antwoorden langer dan 280 tekens worden op deze website gegeven. Schuif de muis over de trein en reageer.

Reageren? Emailadres rechter kolom.

Bekijk Klimaatkombi helemaal_____________________________________________________________________________.
MailMailMail